Citron- och vitlöksmarinerad kycklingfilé med potatis- och sparrissallad
Citron- och vitlöksmarinerad kycklingfilé med potatis- och sparrissallad är en tjusig och välsmakande komposition. Kycklingen blir mycket mör av den fräscha marinaden och tillsammans med salladen blir måltiden fullkomlig.
Ingredienser
10 bufféportioner
2 citroner
3 vitlöksklyftor
1 msk flytande honung
1 dl olivolja
1 msk hackad, färsk timjan
1 kg kycklingfilé
2 msk smör eller margarin
salt
svartpeppar
Potatis- och sparrissallad
1 1/2 kg tvättade halverade små färskpotatisar
20 gröna sparrisar
125 g salladslök
500 g cocktailmozzarella
1 1/2 dl olivolja
4 msk färskpressad citronsaft
salt och peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi5417 KJ / 1295 kCal
Fett116 g
Salt1.6 g
Kolhydrater29 g
Protein34 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ska det inte vara någon citronjuice i kycklingmarinaden?
Filippa
2022-04-15Fått många positiva omdömen om detta när jag bjudit på det. Funkar lika bra på fläskfilé och fläskytterfilé. Jag brukar helsteka först och sedan marinera över natten - enklare att förbereda så och blir minst lika bra
Jenny
2022-04-08Ska man inte ha saften från citronen i marinaden också?
Julia
2021-05-13