Citronbakad lax med dillrostade morötter
Dessa dillrostade morötter är ett utmärkt tillbehör till syrlig ugnsbakad lax. Även den dillsmaksatta gräddfilen gör sitt jobb som tillbehör. Det hela serveras med kokt potatis och sallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2023
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
600 g laxfilé
salt
peppar
1/2 citron
500 g små morötter
1 msk olja
3 msk sesamfrön eller solroskärnor
1/2 tsk chiliflakes
1 förp färsk dill (à 20 g)
2 dl gräddfil
1 kruka kaskadsallad
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Tips
Smaksätt gärna gräddfilen med lite senap eller honung.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2824 KJ / 674 kCal
Fett35 g
Salt1 g
Kolhydrater47 g
Protein39 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mums! Såå gott med stekta morötter och supergod sås. Jag är inte så förtjust i kokt potatis så jag rostade den i airfryern istället, blev hur bra som helst.
Ann-sofie
2024-02-22En god vardagsrätt. Älskar stekta morötter, och var gott med sesamfrön på. Och såsen blev mycket omtyckt, även av barnen(3,9 och 13 år)! De kan vara lite svåra mot nya såser...😅 Och en perfekt tillagad lax, så blev detta en god rätt som absolut kan tänkas göras flera gånger. Sparas!
Katrine
2024-01-26