Citronbakad lax med sparris och caviarsås
Den här citronbakade laxen serveras med sparris, morötter och caviarsås. Den går fort att laga – drygt tio minuter på grillen – och passar perfekt till lunch en solig sommardag!
Ingredienser
4 portioner
250 g grön sparris
250 g morötter
1 msk olja
salt och svartpeppar
600 g laxfilé
1 citron skal plus 2 tsk saft (för 4 port)
3 msk riven pepparrot
20 g dill
2 dl crème fraiche
80 g röd caviar
Till servering
färskpotatis
För alla
Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: välj annan smaksatt crème fraiche eller smaksätt en laktosfri crème fraiche med lite riven pepparrot, rivet citronskal och pressad citron.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) och smaksätt den med lite riven pepparrot, rivet citronskal och pressad citron.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2568 KJ / 614 kCal
Fett36.2 g
Salt1 g
Kolhydrater31.7 g
Protein38 g
Kommentar
Väldigt gott och enkelt att laga.
Barbro
2014-06-16