Citronbakad spätta med örtsås
![Citronbakad spätta med örtsås](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_115957/cf_259/citronbakad_spatta_med_ortsas.jpg)
En underbar citronbakad spätta med örtsås där fisken reder sig själv i ugnen medan du gör i ordning den härliga såsen. I den ingår bland annat hackad färsk persilja och basilika som rörs ned i den krämiga och gräddiga såsen efter att den kokat upp. Servera fisken med denna goda sås och krispiga salladsärter.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2015
![Citronbakad spätta med örtsås](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_115957/cf_259/citronbakad_spatta_med_ortsas.jpg)
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
800 g rödspätta
salt och peppar
1 citron
Örtsås
1/2 kruka persilja
1/2 kruka basilika
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 fiskbuljongtärning
1 tsk majsstärkelse
1 dl vatten
Tillbehör
150 g salladsärtor
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2051 KJ / 491 kCal
Fett11 g
Salt2.98 g
Kolhydrater43 g
Protein50 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Supergod sås! Gjorde den på 4 dl grädde, 2 buljongtärningar och 1.5 dl vatten, den gick åt 🙂
Victoria
2021-03-03