Citronbullar med morots och dillkräm
![Citronbullar med morots och dillkräm](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_124942/cf_259/citronbullar_med_morots_och_dillkram.jpg)
En spännande och nytänkande rätt där citronbullar serveras med en morots- och dillkräm. Bullarna görs av citronskal, -saft, färs, ägg, ströbröd och salt och peppar, där allt blandas och rullas till små bollar som sedan steks och får en frasig yta. Servera med rostad potatis, kräm och sockerärter.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2015
![Citronbullar med morots och dillkräm](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_124942/cf_259/citronbullar_med_morots_och_dillkram.jpg)
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
4 morötter
1 msk olja
Citronbullar
1 citron (rivet skal och 1 msk citronsaft för 4 port)
ca 500 g kalvfärs
2 ägg
1 dl ströbröd
1 tsk salt
1 krm peppar
1 msk olja
150 g sockerärtor
Morots och dillkräm
1 kruka dill
1 dl vispgrädde
För alla
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Läs noga ingrediensförteckningen på ströbrödet.
Gör äggfri: uteslut äggen.
Gör så här
Tips
Smaksätt morotskrämen med riven pepparrot eller riven färsk ingefära. Ta lite i taget och smaka dig fram.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2866 KJ / 686 kCal
Fett36 g
Salt2.3 g
Kolhydrater53 g
Protein34 g
Kommentarer