Citronbullar med morots och dillkräm

Betyg 3.8 av 5.
17 personer har röstat
0
Citronbullar med morots och dillkräm

En spännande och nytänkande rätt där citronbullar serveras med en morots- och dillkräm. Bullarna görs av citronskal, -saft, färs, ägg, ströbröd och salt och peppar, där allt blandas och rullas till små bollar som sedan steks och får en frasig yta. Servera med rostad potatis, kräm och sockerärter.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2015

Citronbullar med morots och dillkräm

Ingredienser

4 portioner
900 g  fast potatis
4   morötter
1 msk  olja

Citronbullar

1   citron (rivet skal och 1 msk citronsaft för 4 port)
ca 500 g  kalvfärs
2   ägg
1 dl  ströbröd
1 tsk  salt
1 krm  peppar
1 msk  olja
150 g  sockerärtor

Morots och dillkräm

1   kruka dill
1 dl  vispgrädde

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Läs noga ingrediensförteckningen på ströbrödet.
Gör äggfri: uteslut äggen.

Gör så här

Tips

Smaksätt morotskrämen med riven pepparrot eller riven färsk ingefära. Ta lite i taget och smaka dig fram.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
17 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2866 KJ / 686 kCal
Fett36 g
Salt2.3 g
Kolhydrater53 g
Protein34 g

Testa liknande recept

Kalvfärsbullar i tomatsås
Betyg 3.3 av 5.
75 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kalvfärsjärpar med persiljesås
Betyg 3.4 av 5.
50 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kalvfrikadeller i tomatsås
Betyg 3.2 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kalvfrikadeller i dillsås
Betyg 3.1 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kalvbullar i dillsås
Betyg 3.5 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kalvfärsbullar med krämig paprikasås
Betyg 3.3 av 5.
21 personer har röstat
Under 45 min att tillaga