Citronkladdkaka med maräng
![Citronkladdkaka med maräng](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_248515/cf_259/citronkladdkaka_med_marang.jpg)
Citronkladdkakan med maräng är enkel att baka och jättegod. Kakan får en härlig citronsmak av lemon curd och citronjuice. Kladdkakans smak av citron möter sedan det söta marängtäcket och det gör kakan försvinnande god.
![Citronkladdkaka med maräng](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_248515/cf_259/citronkladdkaka_med_marang.jpg)
Ingredienser
10 bitar
150 g smör (+extra till formen)
1 1/2 dl lemon curd
1 1/2 dl strösocker
1 krm salt
2 ägg
2 dl vetemjöl
2 msk färskpressad citronjuice
Maräng
2 äggvitor
1 dl strösocker
För alla
Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat per bit.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1263 KJ / 302 kCal
Fett14 g
Salt0.4 g
Kolhydrater40 g
Protein3 g
Kommentarer
Vad gjorde jag för fel - marängen föll ihop o blev seg när jag efter 16 min tog ut kakan?!? Vitan var hårt vispad!
Elsa inga-lena
2024-06-19Hej Elsa Inga-Lena! Den här marängen blir inte hård rakt igenom utan krispig på toppen och seg i mitten. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-06-20Funkar det att ha den kylen?
Amanda
2024-06-03Hej Amanda! Marängen blir lite fuktig och seg om du har den länge i kylen. Så bäst är att ha den i rumstemperatur. Lycka till! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-06-04Funkar den att frysa?
Emelie
2024-05-23Hej Emelie! Vi rekommenderar inte att frysa den. Lätt att marängen blir vattnig när den sen tinas upp. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-05-24