Citronolivolja (Olio di Limone)
![Citronolivolja (Olio di Limone)](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_16381/cf_259/citronolivolja_(olio_di_limone).jpg)
Smaksätt din olivolja med syrliga citroner, färsk ingefära och hela svartpepparkorn. Använd oljan till kokt potatis, nykokta ägg, fiskrätter eller sallader.
![Citronolivolja (Olio di Limone)](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_16381/cf_259/citronolivolja_(olio_di_limone).jpg)
Ingredienser
1 glasburk
5 dl olivolja
3 citroner
1 bit färsk ingefära
1 tsk hela svarta pepparkorn
Gör så här
Tips
Förvara svalt och mörkt i två månader före användning för bästa resultat.
Använd citronerna uppskurna som tillbehör och oljan som dressing. Prova oljan till kokt potatis eller nykokta ägg - kul blandning med annorlunda smak.
Använd citronerna uppskurna som tillbehör och oljan som dressing. Prova oljan till kokt potatis eller nykokta ägg - kul blandning med annorlunda smak.
Har du lagat receptet?
Kommentarer