Citronsås
Varm citronsås som är perfekt att servera till alla sorters fisk. En sås med perfekt smak som passar till både vardag och fest. Såsen med härlig citronsmak är enkel att göra och verkligen försvinnande god.
Ingredienser
4 portioner
2 schalottenlökar (à ca 30 g)
25 g smör
2 1/2 dl vitt vin eller vitt matlagningsvin
1 dl vatten
1 fiskbuljongtärning
3 dl vispgrädde
2 tsk majsstärkelse
1 citron (finrivet skal och saft, 1 citron motsvarar ca 2 tsk saft)
1 krm strösocker
salt
svartpeppar
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör så här
Tips
Mixa såsen igen med en stavmixer precis innan servering så att den blir luftigare.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1644 KJ / 393 kCal
Fett35 g
Salt2 g
Kolhydrater7 g
Protein2 g
Kommentarer
För min smak var den bara sur. Vin o citron tog liksom över. Men det är mina smaklökar det 😀 Cristina
Cristina
2024-04-22Uteslöt socker, behövdes inte. Annars en god sås till lax med kokt potatis.
Dolores
2024-01-28