Citrontårta med lemon curd och vallmofrosting

En gudomligt god påsktårta med frosting. Denna saftiga citrontårta med en krämig fyllning av syrlig lemon curd och söt färskostkräm med vallmofrön görs med margarin.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2024

Ingredienser
12 bitar
150 g rumstempererat margarin (+ extra till formarna)
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
3 stora ägg (à ca 70 g)
3 dl mjölk
2 msk finrivet citronskal
5 3/4 dl vetemjöl (5 3/4 dl mjöl motsvarar 345 g)
3 tsk bakpulver
1 krm salt
Frosting
200 g rumstempererat margarin
4 dl florsocker
1/2 msk vaniljsocker
400 g cream cheese
1 msk finrivet citronskal (+ ev extra till garnering)
2 msk färskpressad citronjuice
3 msk vallmofrön
Fyllning
1 förp lemon curd (à ca 340 g)
Gör så här
00:25:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Smakerna goda men själva kakan blev så svampig att vi gjorde om receptet en gång pga trodde vi gjort fel. Använde också smör. Tyvärr skulle det visst vara så. Men som alla på kalaset sa. Frostingen var god:-)
Jenny
2025-04-20Varför margarin och inte smör? Använder inte margarin då den innehåller palmolja.
Mimmi
2025-03-11Hej Mimmi! Just det här receptet är gjort på margarin och vi har inte provar med smör dessvärre så jag kan inte svara på om det går att byta ut. Om du inte vågar chansa så kan du kanske prova det här istället: https://www.ica.se/recept/saftig-citronkaka-med-bla-vallmo-717413/ Med vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
2025-03-11Smakerna sitter verkligen där! Men själva kakan blev otroligt ”svampig” i konsistensen vilket va väldigt tråkigt.
Madeleine
2024-10-16