Citrusmarmelad med ingefära
Bittersöt marmelad gjord på tre sorters citrusfrukter; apelsin, grapefrukt och citron. Den bittra smaken balanseras fint av en rejäl dos färsk ingefära. Och med syltsocker är det lätt att få den rätta konsistensen. Citrusmarmeladen gillar scones och rostat bröd.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2017
Ingredienser
2 liter
600 g apelsiner
1 grapefrukt
400 g citroner
4 dl vatten
1 kg syltsocker
1/2 dl riven ingefära
Näringsvärde per portion
Energi969 KJ / 228 kCal
Fett0.1 g
Salt0.06 g
Kolhydrater56 g
Protein1 g
Kommentarer
Jättegod marmelad men jag gillar inte socker och särkilt inte syltsocker så jag ersatte med lika delar hermesetas och vanligt socker och använde lyckasmedmats pektin (E440). Lite trixigt innan jag fick till det med mängden pektin men väl värt besväret. Förutom att tänderna inte belastas så hårt blir antalet kalorier lägre vilket kan vara en fördel.
Christina
2024-02-28Vanligt strösocker alltså
Caroline
2024-02-04Hej Caroline! I det här receptet behövs det syltsocker. Syltsockret innehåller pektin som får marmeladen att stelna.
Redaktionen
2024-02-05Kan man inte göra den med bara socker? Behöver mängden socker justeras isf, att koktiden blir en annan förstår jag ju.
Caroline
2024-02-04