Citrussorbet med ångad maräng och rostade nötter
En fullträff till dessert där ett plus ett blir tre. Ångad maräng innebär att du sjuder klickar av den fluffiga marängsmeten i vätska, i det här fallet mjölk. Den varma marängen får sedan sällskap en kula syrlig citrussorbet och crunchigt rostade nötter.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2016
Ingredienser
4 portioner
Rostade nötter
40 g mandel
40 g hasselnötter
Citrussorbet
1/2 gelatinblad
is
1/2 dl vatten
1 dl rårörsocker
50 g glykos
1/2 dl torrt vitt vin
2 dl färskpressad citrusjuice av t ex. blodapelsin (sweetie och florida grapefrukt)
1/2 msk färskpressad citronjuice
Maräng
2 små äggvitor (2 äggvitor motsvarar ca 40 g)
1 tsk färskpressad citronjuice
1/2 dl strösocker
3/4 dl florsocker
5 dl mjölk (3 %)
Till servering
färska filéade citrusfrukter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2325 KJ / 556 kCal
Fett16 g
Salt0.4 g
Kolhydrater89 g
Protein11 g
Kommentarer