Clam and cod chowder

Betyg 3.1 av 5.
10 personer har röstat
0
Clam and cod chowder

Clam chowder är en musselsoppa som är vanlig på USAs östkust, främst i New England. Det finns många varianter och i denna variant får musslorna sällskap av mild och god torsk samt knaprigt bacon. Serveras med pressad potatis till!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2014

Clam and cod chowder

Ingredienser

4 portioner
375 g  torsk
450 g  kokta musslor med skal
900 g  fast potatis
1   gul lök
2   vitlöksklyftor
4   stjälkar stjälkselleri
1   tomat
140 g  tärnat bacon
1 tsk  olja
5 dl  grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 dl  crème fraiche
1 1/2 dl  vitt matlagningsvin
1 msk  majsstärkelse
salt och peppar
1/2   kruka gräslök

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3025 KJ / 723 kCal
Fett33.7 g
Kolhydrater50 g
Protein49.3 g

Testa liknande recept

Kokt torsk med mussel- och chilistuffing
Betyg 2 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Torsk- och potatisbrandade med rökta musslor
Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Clam chowder med grillade majskolvar
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Clam chowder med dilliga krutonger
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Clam chowder (musselsoppa)
Betyg 3.9 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Aioligratinerade musslor
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga