Clam chowder med sidfläsk och potatis

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Clam chowder med sidfläsk och potatis

Clam chowder med sidfläsk och potatis, en asienbetonad rätt med blåmusslor i vin som passar helgens finare middag. Fläsket och potatisen får smak av vitlök innan du tillsätter vinet och grädde för fyllighetens skull. Musslorna läggs i mot slutet.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2010

Clam chowder med sidfläsk och potatis

Ingredienser

4 portioner
1   gul lök
4   vitlöksklyftor
3   potatisar
100 g  varmrökt sidfläsk
1 msk  smör
2 dl  vitt vin
2 dl  vispgrädde
1 kg  blåmusslor
1 - 1 1/2 msk  färskpressad citronjuice
salt
1/2 dl  finhackade örtkryddor (t ex persilja, körvel och timjan)

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde, byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt grädde mot soja- eller havrebaserad gräddersättning, byt smör mot mjölkfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Clam chowder
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Linguine med blåmusslor och körsbärstomater
Betyg 4.5 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillade blåmusslor med västerbottenssmör
Betyg 4.3 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sallad med blå kongopotatis och blåmusslor
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillade lökar med curry- och musseldipp
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Broccoli med musselemulsion 
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga