Clementin- och aprikosmarmelad med kanel

Betyg 2.1 av 5.
10 personer har röstat
0
Clementin- och aprikosmarmelad med kanel

Lyxa till helgfrukosten med en hemkokt clementinmarmelad med aprikos. Den förhållandevis stora andelen clementinskal jämfört med fruktkött ger en frisk och fast marmelad med mycket citrussmak. Själva marmeladkoket tar inte lång tid och du har full koll på innehållet.

Clementin- och aprikosmarmelad med kanel

Ingredienser

ca 10 dl
700 g  clementiner
200 g  torkade aprikoser
1 1/2 dl  vatten
1   kanelstång
2 dl  syltsocker

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Bra att veta om att koka marmelad.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.1 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi621 KJ / 149 kCal
Fett0 g
Salt0 g
Kolhydrater33 g
Protein1 g

Testa liknande recept

Clementinmarmelad
Betyg 3.6 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Apelsinmarmelad med lime
Betyg 3.4 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Apelsin- och citronmarmelad
Betyg 2.8 av 5.
47 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Citrusmarmelad med ingefära
Betyg 4.6 av 5.
22 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Citron- och limemarmelad
Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tomatmarmelad med hetta
Betyg 3.7 av 5.
21 personer har röstat
Under 30 min att tillaga