Clementingranité med lagerblad
![Clementingranité med lagerblad](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_83749/cf_259/clementingranité_med_lagerblad.jpg)
En lätt, frisk efterrätt som dessutom är enkel att göra. Pressa saften ur clementinerna och koka en lag med socker och lagerblad. Ställ i frysen och rör varannan timme tills du har en färdig sorbet!
![Clementingranité med lagerblad](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_83749/cf_259/clementingranité_med_lagerblad.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 kg clementiner (1 kg clementiner motsvarar ca 4 dl pressad saft)
1 1/2 dl strösocker
3 lagerblad
För alla
Fri från ägg, gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör så här
Tips
Receptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 8 portioner på ett buffébord.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi740 KJ / 177 kCal
Fett0.2 g
Kolhydrater42.3 g
Protein0.7 g
Kommentarer