Clementingranité med lagerblad

Betyg 3 av 5.
5 personer har röstat
0
Clementingranité med lagerblad

En lätt, frisk efterrätt som dessutom är enkel att göra. Pressa saften ur clementinerna och koka en lag med socker och lagerblad. Ställ i frysen och rör varannan timme tills du har en färdig sorbet!

Clementingranité med lagerblad

Ingredienser

4 portioner
1 kg  clementiner (1 kg clementiner motsvarar ca 4 dl pressad saft)
1 1/2 dl  strösocker
3   lagerblad

För alla

Fri från ägg, gluten, laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Tips

Receptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 8 portioner på ett buffébord.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi740 KJ / 177 kCal
Fett0.2 g
Kolhydrater42.3 g
Protein0.7 g

Testa liknande recept

Mousserande clementinsorbet
Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Isglass med clementin, blåbär och hallon
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Clementinglass med kokos och vanilj
Betyg 3.9 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Julglass i tre smaker
Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pepparkaksparfait med clementinsås och granatäpple
Betyg 3.6 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Granité på citrus med crème fraiche och maräng
Betyg 4.5 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga