Clementinmarmelad
Du kommer att bli positivt överraskad över hur snabbt det går att göra din egna marmelad. Du kokar bara ihop strimlade clementiner med syltsocker och kan sedan avnjuta marmeladen på ett nybakat bröd med krämigt smör.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2022
Ingredienser
ca 1 liter
1 kg clementiner
1 kg syltsocker
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat på en hel sats.
Gör så här
Tips
Viktigt att de burkar som används har ett tätslutande lock och är steriliserade Sterilisera väl rengjorda burkar i ugnen på 100 °C i 30 minuter, alternativt lägg dem i kokande vatten.
Förvara oöppnade burkar mörkt och gärna svalt. Titta, lukta och smaka: så länge kokningen har gjorts enligt beprövat recept och inget mögel bildats går produkterna bra att äta.
Marmelad som har kokats med mindre än 500 g socker per kilo bär eller frukt bör frysas in.
Förvara oöppnade burkar mörkt och gärna svalt. Titta, lukta och smaka: så länge kokningen har gjorts enligt beprövat recept och inget mögel bildats går produkterna bra att äta.
Marmelad som har kokats med mindre än 500 g socker per kilo bär eller frukt bör frysas in.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi19190 KJ / 4590 kCal
Fett2 g
Salt0.1 g
Kolhydrater1110 g
Protein8 g
Kommentarer
Följde receptet på syltsocker påsen. Lade till 4 dl vatten och kokade enligt påsen 5 plus 10 minuter. Hade även i 2 msk riven ingefära. Skalen hackade jag med en lökhackare en sk Alligator och det gick snabbt. Skar bara bort om det var mycket vitt under skalet. Blev mycket gott.
Fredrik
2024-03-06Följde detta exakt, inklusive koktid! Tog mig också tiden att skära utan hinnor. När den stelnat var den helt grynig och tjock som rumsvarm knäck.... Fick koka upp i två omgångar och tillsätta 2 dl vatten varje gång. Då fick jag i alla fall att den var stenhård, men inte kolatjock... Vatten, eller mindre syltsocker?
Monica
2023-01-03Snabbt och snabbt… det var ganska tidsödande att skala och strimla skalen.
Rebecka
2022-11-29