Coda alla Vaccinara, Bräserad oxsvans på romerskt vis
![Coda alla Vaccinara, Bräserad oxsvans på romerskt vis](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Är du ute efter en lite lyxigare varmrätt? Tycker du dessutom om italienskt? Då är det här receptet på Coda alla Vaccinara, bräserad oxsvans på Rom´s vis, något för dig! Passar utmärkt att servera vid lite festligare tillfällen.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2010
![Coda alla Vaccinara, Bräserad oxsvans på romerskt vis](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Ingredienser
6 portioner
1 1/2 kg oxsvans i bitar
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
2 morötter
2 - 3 stjälkar selleri
ca 50 g pancetta (eller rökt sidfläsk)
ca 4 dl torrt vitt vin
2 dl krossade tomater
2 msk konc. oxfond
2 dl vatten
1/2 dl grovhackad bladspenat
olivolja
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
Gremolata
1 vitlöksklyfta
1/2 dl grovhackad persilja
rivet skal av 1 citron
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer