Coleslaw

Coleslaw är en krämig vitkålssallad med morot och majonnäs. Servera coleslaw som tillbehör till exempelvis grillat kött, hamburgare eller revbensspjäll.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 1999

Ingredienser
4 portioner
245 - 250 g finstrimlad vitkål (245 g motsvarar ca 7 dl vitkål)
1 liten morot
1 liten rödlök
1 dl crème fraiche (lätt eller vanlig)
1/2 dl majonnäs
1 tsk fransk senap
1 tsk socker
1/2 tsk salt
1 krm grovmald svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi858 KJ / 205 kCal
Fett18 g
Salt1 g
Kolhydrater8 g
Protein2 g
Kommentarer
God, fräsch och lättlagad! Den här är ständigt återkommande hos oss.
Annika
2025-04-11Tyckte den blev jättegod. Hade lite mer majonnäs och creme fraiche än receptet.
Maria
2025-03-31Massera in saltet i vitkålen och morötterna, (var gärna lite brutal), så upplevs salladen definitivt inte torr med angivna mängder. Den mognar dessutom betydligt snabbare.
Kjell ove
2025-03-28