Coleslaw
Coleslaw är en krämig vitkålssallad med morot och majonnäs. Servera coleslaw som tillbehör till exempelvis grillat kött, hamburgare eller revbensspjäll.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 1999
Ingredienser
4 portioner
245 - 250 g finstrimlad vitkål (245 g motsvarar ca 7 dl vitkål)
1 liten morot
1 liten rödlök
1 dl crème fraiche (lätt eller vanlig)
1/2 dl majonnäs
1 tsk fransk senap
1 tsk socker
1/2 tsk salt
1 krm grovmald svartpeppar
För alla
Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot en mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.
Klimatanpassa
Gör mer klimaträtt: Detta är redan Klimaträtt - vill du göra ännu mer Klimaträtt, byt ut crème fraiche mot en växtbaserad fraiche. Detta leder till en 70 % minskning av klimatpåverkan från maträtten.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi858 KJ / 205 kCal
Fett18 g
Salt1 g
Kolhydrater8 g
Protein2 g
Kommentarer
Lättgjord och jättegod.
Anneli
2024-06-26Supergod och enkel att göra! Jag gillar inte majjo så mycket och tog därför bara en matsked majjo, lite mer creme fräsch och även en sked turkisk yoghurt!
Karin
2024-06-07Blev jättebra med ett par hackade vitlöksklyftor. Jag tyckte först att det såg ut att vara alldeles för lite av såsen, men jag lade allt i en bunke med lock och skakade runt, så blev det perfekt!
Susanna
2024-04-29