Congee – Asiatisk risgröt med ingefärssvamp

Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
1
Congee – Asiatisk risgröt med ingefärssvamp

Congee är en asiatisk risgröt och en vanlig frukosträtt i Kina. Ris kokas till en krämig gröt i buljong och serveras med svamp som steks tillsammans med sesamolja, soja och ingefära. Toppa gärna med salladslök, chili och rostad lök.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2022

Congee – Asiatisk risgröt med ingefärssvamp

Ingredienser

2 portioner
1/2   schalottenlök
1   liten vitlöksklyfta
1 msk  smör
1 dl  jasmin- eller långkornigt ris
1 msk  grönsaksfond
4 dl  vatten
salt
250 g  svamp (t ex shiitake)
2 msk  smör
2 msk  riven ingefära
1 msk  japansk soja
2 tsk  sesamolja
1   skivad salladslök
1/2   skivad röd peppar (chili)
2 msk  rostad lök

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat

Kommentar

😝😝😝😝😝🥶

Christina

2022-04-26

Testa liknande recept

Tofu med svamp
Betyg 3.2 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekta tomater med shiitakesvamp
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Chilistekt shiitake med purjolök
Betyg 3.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Asiatiska pastaknyten (variant på dumplings)
Betyg 3.9 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Buddha’s delight
Betyg 2.6 av 5.
43 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Bao buns med räkor
Betyg 4 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga