Congosallad
![Congosallad](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Congosallad är en härligt färgrik och god sallad av blå congo-potatis, salladslökar, zucchini och rättika. Servera salladen med en fräsch dressing av olivolja, vinäger och italiensk salladskrydda.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2000
![Congosallad](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Ingredienser
4 portioner
750 g blå kongo potatis
2 salladslökar eller purjo (2 salladslökar motsvarar 1 purjo)
1 liten zucchini
1 stor rättika
Dressing
1/2 dl olivolja
1 msk vinäger
2 msk vatten eller vitt vin
salt
svartpeppar
1 tsk italiensk salladskrydda eller dijonsenap
kapris till garnering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer