Coq au vin på kycklingfilé
Knaprigt, stekt sidfläsk till coq au vin på kycklingfilé. Charmant och trevlig kycklingrätt med rödvin, vitlök och champinjoner. Med kokt potatis eller ris får du en utmärkt middag.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2001
Ingredienser
Till servering
För alla
Kontrollera noga innehållet i fonden, annars fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt matfett.
Klimatanpassa
För en mer klimaträtt rätt, ta bort bacon och lägg till fler goda grönsaker, såsom morot och palsternacka! Byt ut smör till olja. Detta minskar rättens klimatpåverkan med en fjärdedel.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ska prova ! Det låter jättegott och inte så krångligt 🤔
Christina
2024-06-12Kan man laga denna gryta dagen före? Blir det lika bra - eller bättre - när man värmer upp den?
Malin
2024-04-03Hej Malin! Det går utmärkt att laga grytan dagen innan. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-04-04Mycket gott och bra som bjudrätt. Lite mer salt och lite mer majsenastärkelse för en fylligare sås. Pressad potatis och vinbärsgelé förhöjer rätten.
Maj
2024-03-02