Coq au vin på kycklingfilé

Betyg 4.4 av 5.
187 personer har röstat
33
Coq au vin på kycklingfilé

Knaprigt, stekt sidfläsk till coq au vin på kycklingfilé. Charmant och trevlig kycklingrätt med rödvin, vitlök och champinjoner. Med kokt potatis eller ris får du en utmärkt middag.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2001

Coq au vin på kycklingfilé

Ingredienser

4 portioner
500 g  kycklinglårfilé eller kycklingfilé av bröst
1/2 tsk  salt
1 krm  svartpeppar
100 g  rökt sidfläsk eller bacon (100 g sidfläsk motsvarar 1 paket bacon à 140 g)
2   schalottenlökar
2   vitlöksklyftor
1   purjolök
150 g  champinjoner
smör till stekning
3 dl  rödvin
1 dl  vatten
2 msk  kycklingfond
1 msk  japansk soja
2   lagerblad
1 tsk  torkad timjan
1 msk  majsstärkelse

Till servering

kokt potatis och färsk hackad persilja

För alla

Kontrollera noga innehållet i fonden, annars fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt matfett.

Klimatanpassa

För en mer klimaträtt rätt, ta bort bacon och lägg till fler goda grönsaker, såsom morot och palsternacka! Byt ut smör till olja. Detta minskar rättens klimatpåverkan med en fjärdedel.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
187 personer har röstat

Kommentarer

Ska prova ! Det låter jättegott och inte så krångligt 🤔

Christina

2024-06-12

Kan man laga denna gryta dagen före? Blir det lika bra - eller bättre - när man värmer upp den?

Malin

2024-04-03

Hej Malin! Det går utmärkt att laga grytan dagen innan. Hälsningar Niclas

Redaktionen

2024-04-04

Mycket gott och bra som bjudrätt. Lite mer salt och lite mer majsenastärkelse för en fylligare sås. Pressad potatis och vinbärsgelé förhöjer rätten.

Maj

2024-03-02

Näringsvärde per portion

Energi2326 KJ / 556 kCal
Fett27 g
Salt2.9 g
Kolhydrater31 g
Protein31 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Coq au vin
Betyg 4.5 av 5.
26 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Vinbrässerad tupp - coq au vin
Betyg 3.1 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Boeuf bourguignon med potatismos
Betyg 4.7 av 5.
455 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Högrevsgryta med sidfläsk och kantareller
Betyg 4.5 av 5.
156 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Burgundisk oxfilé m rotfruktspytt
Betyg 4.1 av 5.
30 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Cassoulet på kyckling och bondbönor
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga