Corn ribs
Corn ribs är grillad majs i en annorlunda tappning och är ett gott tillbehör till grillat. Krydda de färska majskolvarna med extra rökig bbq-sås och paprikapulver. Grilla och servera sedan corn ribsen med smakrik jalapeñomajonnäs, parmesan och persilja.
Ingredienser
4 portioner
4 färska majskolvar
1 dl rökig bbq-sås
2 tsk paprikapulver
2 msk olivolja
2 msk olja
salt
svartpeppar
Jalapeñomajonnäs
1 msk inlagd jalapeño
2 tsk lag från jalapeño
1 1/2 dl majonnäs
2 tsk grön tabasco
Servering
1 dl finriven parmesan
1 kruka persilja
För alla
Kontrollera noga innehållet i bbq-sås och majonnäs.
Fri från gluten och laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut osten mot mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.
.
Gör så här
Tips
Så gör du jalapeñomajonnäs (för 4 port):
Hacka 1 msk inlagd jalapeño fint. Blanda jalapeñon med 2 tsk lag från jalapeñon, 1 1/2 dl majonnäs samt 2 tsk grön tabasco.
Hacka 1 msk inlagd jalapeño fint. Blanda jalapeñon med 2 tsk lag från jalapeñon, 1 1/2 dl majonnäs samt 2 tsk grön tabasco.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2424 KJ / 578 kCal
Fett44 g
Salt2 g
Kolhydrater37 g
Protein9 g
Kommentarer
Gjorde receptet fast utan bbq-sås och sriracha. Blev jättegott!
Malin
2024-05-18....🏥
Arthur
2023-10-09Jättegott, men otroligt svårt att skära de hårda majskolvarna.
Linn
2023-08-14