Cornfritters och salsa med avokado
![Cornfritters och salsa med avokado](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_116564/cf_259/cornfritters_och_salsa_med_avokado.jpg)
Ett spännande recept där cornfritters och salsa med avokado står för smakerna. Cornfritters görs av majskorn och blandfärs som rullas till små biffar innan de vänds i panering och steks härligt frasiga i panna och ugn. Avnjut med smakrik salsa, nykokt ris och fräsch sallad. Supergott!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2015
![Cornfritters och salsa med avokado](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_116564/cf_259/cornfritters_och_salsa_med_avokado.jpg)
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
Cornfritters
1 förp majskorn (à 150 g)
ca 500 g blandfärs
1 ägg
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 msk paprikapulver
Panering
2 ägg
1 1/2 dl ströbröd
1 msk olja
Salsa
2 avokado
1 förp chunky salsa (à 300 g)
1 huvudsallad
För alla
Rätten innehåller ägg men är fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör så här
Tips
Smaksätt gärna färsen med sambal oelek eller tacokrydda. Servera gärna lite gräddfil som tillbehör också.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3114 KJ / 749 kCal
Fett33 g
Salt3.77 g
Kolhydrater74 g
Protein38 g
Kommentarer
Hej Rikard! Först ska de stekas på varje sida, sen in i ugnen men beroende på hur tjocka man har gjort dem så kan tiden variera lite. Tjockare=längre tid. Men på 5-10 min bör de bli klara. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2015-05-255 min i ugnen kan väl inte stämma? De var råa.
Rikard
2015-05-21