Couscous med pesto
![Couscous med pesto](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_16685/cf_259/couscous_med_pesto.jpg)
Snabblagad och mättande couscous med pesto. Smaker av spenat, spiskummin, fetaost och russin gör detta till ett läckert tillbehör till kyckling och auberginegryta.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2007
![Couscous med pesto](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_16685/cf_259/couscous_med_pesto.jpg)
Ingredienser
6 portioner
6 dl couscous
1 burk grön pesto (à 185 g)
50 g babybladspenat
100 g tärnad fetaost
1 dl russin
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på peston. I övrigt är rätten fri från ägg.
Innehåller mjölk.
Gör glutenfri: byt couscousen mot quinoa eller ris.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2252 KJ / 538 kCal
Fett21.3 g
Salt1.08 g
Kolhydrater66 g
Protein17.5 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Blandade med stekta champinjoner för att det skulle kännas mer matigt. Bra lunchmat.
Julia
2008-03-11