Cranachan
![Cranachan](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_44709/cf_259/cranachan.jpg)
En smarrig och söt dessert med smaker av hasselnöt, havregryn, choklad, hallon, vispgrädde, honung, mynta och whisky. Servera cranachan som efterrätt och njut av den goda smakblandningen.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2011
![Cranachan](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_44709/cf_259/cranachan.jpg)
Ingredienser
4 portioner
2 msk hasselnötter eller sötmandel
3 msk havregryn
2 rutor mörk choklad
1 msk rårörsocker eller rörsocker
1 1/2 dl färska hallon
2 dl vispgrädde
1 msk flytande honung
1 msk whisky
myntablad till garnering
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: använd ren havre från Semper eller Carlshamn.
Gör laktosfri: använd ren mörk choklad av god kvalitet och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: använd ren mörk choklad av god kvalitet och byt grädden mot soja- eller havrebaserad gräddersättning.
Gör så här
Tips
Kan förberedas, men vänta med att varva desserten till högst 1 timme före servering.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Väldigt god och lättlagad.
Christine
2024-02-05Himla god sommar efterrätt! Håller med Lena om att man kan dubbla nötblandningen men också whiskyn. Har man färska hallon tycker jag det är onödigt att mosa dem.
Emelie
2015-07-17ska prova denna desserten verkar smarrig..
Tommy
2014-11-15