Crème brûlée
En riktig klassiker bland desserter! Crème brûlée är en högklassig efterrätt som imponerar. Vid serveringen strör du socker på desserten och bränner sockret snabbt med en brännare för att få till den läckert knäckiga ytan.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2007
Ingredienser
8 portioner
1 vaniljstång
5 dl vispgrädde
1 1/2 dl mjölk
7 äggulor
1 1/2 dl strösocker
5 msk råsocker
För alla
Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och mjölkdryck.
Gör så här
Tips
Crème brûlée går bra att förbereda fram till steg 7. Då går bra att ha dem i kylen 1-2 dygn innan sista steget för servering görs.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1483 KJ / 355 kCal
Fett29 g
Salt0.08 g
Kolhydrater21 g
Protein4 g
Kommentarer
Jätte bra recept, blir super goda 😋
Anette
2024-08-16Enkelt recept som blir så gott! Carina
Carina
2024-07-13Mycket gott!!
Michael
2024-07-01