Crêpes med champinjoner och sojabönor
Servera dessa ljuvliga, ugnsgratinerade crêpes med stuvade champinjoner till middag. Dessa lättlagade crêpes går snabbt att svänga ihop och det mesta sköter sig själv i ugnen. Genom att gratinera pannkakorna med ost får de en härligt krispig yta som ger en fin kontrast till den krämiga fyllningen.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2016
Ingredienser
4 portioner
18 pannkakor
2 askar champinjoner (à 250 g)
2 msk smör eller margarin
4 msk majsstärkelse
5 dl mjölk
250 g frysta sojabönor
1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
salt och peppar
150 g riven ost
200 g röd råkostmix
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3589 KJ / 861 kCal
Fett30.4 g
Salt2.87 g
Kolhydrater99.2 g
Protein43 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mycket goda gjorde egna pannkakor och använde lite pfiladelfia ost och soya i fyllningen
Lillemor
2019-08-05Pannkakorna gick sönder Hade varit bättre att steka egna
Ann-theres
2016-09-22Ungarna äter inte svamp och pannkakorna gick sönder när man skulle vika dem.
Rosita
2016-09-20