Crêpes med stuvad svamp
I det här receptet hittar du en smaskig kombination av den frasiga crêpesen och den krämiga röran av stuvad svamp. Till detta serverar du en färgglad tomat- och löksallad och rätten blir komplett.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2008
Ingredienser
4 portioner
1 burk kantareller (à 180 g) eller motsvarande mängd annan svamp
2 schalottenlökar
1 msk finhackad vitlök
2 msk smör
2 msk mjöl
2 dl vatten
2 dl lätt crème fraiche
150 g rökt skinka i tunna skivor
1 kruka finhackad persilja
2 tsk konc kantarell- eller kycklingfond
1 paket stora färdigstekta pannkakor
1 dl riven ost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2205 KJ / 527 kCal
Fett27 g
Salt4 g
Kolhydrater45 g
Protein23 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Godast med färska kantareller !
Florenc
2024-09-08Mycket gott, men gjorde lite annorlunda. uteslöt skinkan och vitlöken. Använde 2 burkar ICA kantareller på burk . Hällde av svampen och använde spadet istället för vattnet. Tog ICA fryst persilja 2-3 msk och 3-4 tsk kantarellfond. Mycket mera smak på stuvningen. Vitlöken och skinkan tar mycket av smaken annars. Vill man ha skinka i så välj kokt skinka istället.
Fredrik
2023-09-21Enkelt och jättegod.
Sandra
2022-11-26