Crostini med grön tapenade och parmaskinka
![Crostini med grön tapenade och parmaskinka](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_37661/cf_259/crostini_med_gron_tapenade_och_parmaskinka.jpg)
Det optimala tilltugget som är en himmelsk skapelse av rostade frasiga baguetter som toppas med din hemmagjorda gröna tapenade och slutligen lyxig parmaskinka.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2003
![Crostini med grön tapenade och parmaskinka](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_37661/cf_259/crostini_med_gron_tapenade_och_parmaskinka.jpg)
Ingredienser
10 st
1 baguette
200 g pimientofyllda oliver
3 msk kapris
75 g vitlöksklyftor i chiliolja
några msk chiliolja
5 skivor parmaskinka
basilika till garnering
För alla
Fri från mjölk och ägg under förutsättning att man väljer bröd utan dessa ingredienser. Gluten ingår.
Gör glutenfri: välj glutenfri baguette.
Gör så här
Tips
Tapenaden kan göras i förväg. Även crostinin kan rostas dagen före. Låt bröden kallna på galler och förvara dem i en påse tills de ska användas.
Har du lagat receptet?
Kommentarer