Cruditéer med löjromsdipp
![Cruditéer med löjromsdipp](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_178331/cf_259/cruditéer_med_lojromsdipp.jpg)
Krispiga grönsaker möter krämig sälta i den här superenkla rätten som passar perfekt till förrätt eller som tilltugg till drinken. Löjrommen kan även bytas ut till sik-, stenbits- eller tångrom.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2018
![Cruditéer med löjromsdipp](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_178331/cf_259/cruditéer_med_lojromsdipp.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1/2 knippe rädisor (1 knippe motsvarar 200 g)
1/2 knippe morötter (1 knippe motsvarar 400 g)
2 små polka- eller gulbetor
150 g salladsärtor
Löjromsdipp
2 dl smetana
2 tsk finrivet citronskal
1 krm salt
1 krm svartpeppar
80 g löjrom
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1120 KJ / 265 kCal
Fett22 g
Salt1.31 g
Kolhydrater9 g
Protein8 g
Kommentarer