Cupcakes med kardemumma och vanilj
Kryddsöta smaker fyller de här dekorativa varianterna på kardemummakaka i fina cupcake-formar. Serveras med fördel tillsammans med kvarg, strimlat äpple och kanel.
Ingredienser
18 st
100 g rumstempererat smör
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk mortlade kardemummakärnor
2 ägg
2 dl vetemjöl (2 dl motsvarar 120 g)
1 tsk bakpulver
1/2 dl mjölk
småbrödsformar
Till servering
kvarg
vanilj
äpplen
kanel
För alla
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: Byt ut vetemjöl mot glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: Välj laktosfritt smör, mjölk och kvarg.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Byt ut kvarg mot Sour Supreme (innehåller soja).
Näringsvärdet är beräknat per cupcake, utan kvarg och äpple.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi400 KJ / 96 kCal
Fett5.4 g
Kolhydrater10.2 g
Protein1.6 g
Kommentarer