Curry med äpple, yoghurt och koriander
![Curry med äpple, yoghurt och koriander](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_62957/cf_259/curry_med_apple__yoghurt_och_koriander_.jpg)
Mycket smak ryms i köttgrytan med indiska influenser när rödlök, vitlök, äpple, curry och ingefära får koka ihop. Såsen är aningen syrlig eftersom den innehåller yoghurt och färgen är härligt gul. Servera grytan med kokt ris och salladen med tomat och koriander.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2012
![Curry med äpple, yoghurt och koriander](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_62957/cf_259/curry_med_apple__yoghurt_och_koriander_.jpg)
Ingredienser
4 portioner
4 portioner ris eller annat gryn
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
1 grönt äpple
ca 500 g strimlat griskött
2 msk olja
1 msk färsk riven ingefära
1 lime
2 msk curry
2 dl vatten
1/2 dl matyoghurt 10%
salt och peppar
1 kruka koriander
4 tomater
1 msk olivolja
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut matyoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2095 KJ / 500 kCal
Fett14 g
Kolhydrater57.7 g
Protein33.3 g
Kommentarer