Curry med stekt ost, kikärter och spenat
![Curry med stekt ost, kikärter och spenat](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_193833/cf_259/curry_med_stekt_ost__kikarter_och_spenat.jpg)
Vegogryta med kikärtor som smaksätts av den färdiga curry madrassåsen. Grytan innehåller också tomater och spenat. Samt den traditionella indiska osten paneer. Gott, enkelt och mättande.
![Curry med stekt ost, kikärter och spenat](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_193833/cf_259/curry_med_stekt_ost__kikarter_och_spenat.jpg)
Ingredienser
4 portioner
380 g kokta kikärtor
2 gula lökar
1 vitlöksklyfta
3 msk olja
1 burk currysås à 350 g (gärna curry madras)
225 g paneer ost (indisk färskost)
250 g körsbärstomater
65 g bladspenat
salt
peppar
1/2 lime
Till servering
basmatiris
naanbröd
För alla
Kontrollera noga innehållet i såsen.
Fri från ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Näringsvärdet är exkl. ris och bröd.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1897 KJ / 448 kCal
Fett23 g
Salt3 g
Kolhydrater43 g
Protein13 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer