Currygryta med kyckling
En currygryta med kyckling och kokosmjölk är en trevlig och färgglad gryta med smak av Asien. Rätten tar inte lång tid att tillaga och blir en uppskattad rätt till middag, vilken vardag som helst! Servera din välsmakande kycklinggryta med nykokt ris och lime skuren i klyftor.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2013
Ingredienser
4 portioner
4 port jasminris (gärna fullkorn)
1/2 purjolök
2 morötter
ca 500 g strimlad kycklingfilé
1 msk olivolja
salt
peppar
1 msk curry
5 dl kycklingbuljong (vatten och fond eller buljongtärning)
1 förp minimajs (à 425 g)
400 ml lätt kokosmjölk
1 msk majsstärkelse
1/2 tsk strösocker
1 lime
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2580 KJ / 613 kCal
Fett15 g
Salt2 g
Kolhydrater80 g
Protein39 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Behövs inte 5dl löst buljong, he i tärningen direkt så blir det inte så mycket vätska 👍
Noa
2024-06-17Helt okej, men något lite smak. Om vi ska prova flera gånger, ska jag försöka skaffa lite currypasta som några har tipsat om.
Katrine
2024-01-29Otroligt god! Använde curry madras, även lite extra. Mycket smak och limen passade perfekt!
Nathalie
2020-04-20