Currygryta med potatis, blomkål och paneer
Servera en gryta med potatis, blomkål och den indiska osten paneer med smaker av gul curry och koriander. En färgstark och prisvärd gryta som mättar hela familjen!
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2022
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk rinriven ingefära
1 msk curry
olja
500 g blomkål
500 g potatis
5 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
225 g paneer ost
1 msk fryst koriander
salt
svartpeppar
Till servering
koriander
naanbröd
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt naanbröd mot glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: byt paneerost mot laktosfri halloumi eller tofu. Byt naanbröd mot laktosfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: byt paneerost mot tofu. Byt naanbröd mot mjölkproteinfritt bröd.
Gör så här
Tips
Istället för paneer-ost kan du använda naturell, fast tofu.
Dubblera receptet och laga som storkok för veckan! Kyl ner maten snabbt genom att ställa kastrullen i kallt vattenbad eller fördela maten i matlådor. Ställ in i kylen när den svalnat. Maten håller ca fyra dagar i kylskåp. Frys direkt in allt som du inte kommer äta inom fyra dagar.
Dubblera receptet och laga som storkok för veckan! Kyl ner maten snabbt genom att ställa kastrullen i kallt vattenbad eller fördela maten i matlådor. Ställ in i kylen när den svalnat. Maten håller ca fyra dagar i kylskåp. Frys direkt in allt som du inte kommer äta inom fyra dagar.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Dubblade tofun , lade till i bruk kokosmjölk och en matsked röd currypasta så blev den supergod 🤩
Beatric
2023-01-22Vattnig och smaklös, så många ingredienser och så tråkigt resultat.
Anna
2023-01-10För mycket vatten, och inte tillräckligt mycket smak.
Mila
2022-03-31