Currygryta med spetskål och aubergine
Tillhör du också gänget som älskar spetskål? Vilken tur! I kvällens rätt får kålen tillagas i en gryta gjord på bland annat kokosmjölk, curry, aubergine och mandel! Vi vet vad ni tänker; varför har ingen gjort denna smakkombination tidigare? Som om inte det vore nog så toppar du grytan med salladslök och ärtskott. Mums!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2021
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
500 g spetskål
1 aubergine (à ca 300 g)
1 gul lök
2 msk olja
1 vitlöksklyfta
1 msk curry
salt
peppar
400 ml kokosmjölk
1 dl vatten
50 g skalad mandel
1/2 förp färsk persilja (à 20 g)
1/2 påse salladslök (à 125 g)
1/2 förp solros- eller ärtskott (à 100 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2742 KJ / 656 kCal
Fett38 g
Salt0.1 g
Kolhydrater61 g
Protein13 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
1 msk curry är inte så specifikt och ger inte mycket smak om man tänker på hur stor skillnad det är på curry och curry. Man vill ju balansera sött och surt. Lägg till currypasta istället och en tärning buljong så kommer de andra smakerna fram mer. 1tsk socker på löken när man steker ger också lite sötma och djup till rätten.
Maria
2021-07-27Håller inte med tidigare kommentarer att det var smaklöst. Det var en lättlagad god rätt. Viktigt att få till ett gott ris. Hackade mandeln kan man vara extra generös med. Mängden curry, salt och peppar avgör såklart smaken.
Ulrika
2021-03-30I hope nobody else will get this in the future with their Matkasse.
Eligijus
2021-03-30