Currygryta med spetskål och aubergine

Betyg 2.3 av 5.
20 personer har röstat
9Klimatsmart
Currygryta med spetskål och aubergine

Tillhör du också gänget som älskar spetskål? Vilken tur! I kvällens rätt får kålen tillagas i en gryta gjord på bland annat kokosmjölk, curry, aubergine och mandel! Vi vet vad ni tänker; varför har ingen gjort denna smakkombination tidigare? Som om inte det vore nog så toppar du grytan med salladslök och ärtskott. Mums!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2021

Currygryta med spetskål och aubergine

Ingredienser

4 portioner
4   port ris eller annat gryn
500 g  spetskål
1   aubergine (à ca 300 g)
1   gul lök
2 msk  olja
1   vitlöksklyfta
1 msk  curry
salt
peppar
400 ml  kokosmjölk
1 dl  vatten
50 g  skalad mandel
1/2   förp färsk persilja (à 20 g)
1/2   påse salladslök (à 125 g)
1/2   förp solros- eller ärtskott (à 100 g)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.3 av 5.
20 personer har röstat

Kommentarer

1 msk curry är inte så specifikt och ger inte mycket smak om man tänker på hur stor skillnad det är på curry och curry. Man vill ju balansera sött och surt. Lägg till currypasta istället och en tärning buljong så kommer de andra smakerna fram mer. 1tsk socker på löken när man steker ger också lite sötma och djup till rätten.

Maria

2021-07-27

Håller inte med tidigare kommentarer att det var smaklöst. Det var en lättlagad god rätt. Viktigt att få till ett gott ris. Hackade mandeln kan man vara extra generös med. Mängden curry, salt och peppar avgör såklart smaken.

Ulrika

2021-03-30

I hope nobody else will get this in the future with their Matkasse.

Eligijus

2021-03-30

Näringsvärde per portion

Energi2742 KJ / 656 kCal
Fett38 g
Salt0.1 g
Kolhydrater61 g
Protein13 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Aubergine- och tomatgryta
Betyg 4.1 av 5.
21 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillad auberginegryta
Betyg 2.6 av 5.
13 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Grillad spetskål med kaprisdressing
Betyg 3.9 av 5.
23 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Shakshuka med grönkål
Betyg 4.1 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Auberginegryta med okra och grön couscous
Betyg 3.1 av 5.
33 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Khaleet - syrlig libanesisk ratatouille
Betyg 3.3 av 5.
52 personer har röstat
Under 30 min att tillaga