Currykryddade rårakor med halloumisallad
![Currykryddade rårakor med halloumisallad](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_155066/cf_259/currykryddade_rarakor_med_halloumisallad.jpg)
Rårakor med en gyllene indisk currytwist som serveras med en underbart god och krispig sallad med smak av koriander, paprika och rödlök. Servera med den heta yoghurtsåsen.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2017
![Currykryddade rårakor med halloumisallad](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_155066/cf_259/currykryddade_rarakor_med_halloumisallad.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Rårakor
900 g mjölig potatis
3 ägg
1/2 msk curry
2 vitlöksklyftor
2 msk majsstärkelse
1 tsk salt
1 msk smör
1 msk olivolja
Halloumisallad
1 gurka
1 röd paprika
1 rödlök
1 kruka koriander
200 g halloumi
Het yoghurt
2 dl matyoghurt
1 msk sambal oelek
För alla
Rätten är fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett. Använd halloumi och yoghurt utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut halloumin mot tofu. Byt ut yoghurten mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör så här
Tips
Smaksätt rårakorna med lite spiskummin.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2313 KJ / 553 kCal
Fett26 g
Salt3 g
Kolhydrater54 g
Protein23 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Riktigt gott!
Maud
2020-09-09