Curryramen med pak choi och tofu
En curryramen värmer lika bra som den smakar gott. Här smaksätter du den populära soppan med currypasta, kokosmjölk, rostade sesamfrön och ingefära. Toppa med pak choi, krispig salladslök och silkestofu samt ett nykokt ägg som du delar på hälften.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2019
Ingredienser
4 portioner
4 ägg
Buljong
2 msk riven ingefära
2 msk sesamfrö
1 msk olja
1 tsk röd currypasta
2 vitlöksklyftor
1 l grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
400 ml kokosmjölk
4 port ramennudlar
Topping
250 g pak choi
125 g salladslök
380 g silkestofu
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2767 KJ / 659 kCal
Fett41 g
Salt2.2 g
Kolhydrater46 g
Protein26 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Enkelt och gott!
Caroline
2022-01-29Det behövs minst 3 tsk currypasta, smakar inte så mycket annars.
Nina
2022-01-19Bra grundrecept men behöver kryddas upp med mer currypasta eller sambal oelek
Tove
2021-08-16