Dadelkompott med portvin och ost
![Dadelkompott med portvin och ost](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_15647/cf_259/dadelkompott_med_portvin_och_ost.jpg)
Bjud på en mumsig dadelkompott till osten med hjälp av detta recept. Låt de portvin- och citronkokta päronen och dadlar svalna innan du lägger upp din lyxiga kompott och bitar av ost på assietter. Ät kompotten som snacks tillsammans med spröda kex.
![Dadelkompott med portvin och ost](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_15647/cf_259/dadelkompott_med_portvin_och_ost.jpg)
Ingredienser
4 portioner
15 dadlar (15 st motsvarar ca 200 g)
2 päron
saft av 1/2 citron
1 dl portvin
75 g gorgonzola
75 g färsk parmesan
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1760 KJ / 420 kCal
Fett13 g
Kommentar
Det är ett härligt alternativ när man börjar bli trött på dadlarna. Frisk härlig smak och utmärkt till osten.
Ingrid
2004-01-01