Dadlar med lufttorkad skinka
Det söta i dadlarna möter det salta i skinkan och skapar en oslagbar smakkombination. Servera de snabbfixade dadlarna som förrätt, tilltugg eller del av en buffé.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2011
Ingredienser
6 portioner
16 färska dadlar
100 g lufttorkad skinka (t ex serrano eller prosciutto)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jättegoda, fyllde dadlarna med manchego ost enligt tipset från Lina. En fråga, kan man frysa de som blev kvar?
Margareta
2022-11-28Hej Margareta! Kul att höra att du gillade receptet. ❤ Vi skulle inte rekommendera att frysa in dessa, de är godast när de är lite ljumna. Det går bra att halvera satsen om du vill göra färre. Hälsningar Elina
Redaktionen
2022-11-29Fyll dom med lite manchego! Dadlar lindade och fyllda är mycket vanligt i Spanien!
Lina
2021-01-04Väldigt vanligt med dadlar i det marockanska köket ä. Dock tycker jag det är lite ironiskt utav Ica då, vi i Marocko inte äter fläsk
Samir
2018-01-04Hej Samir! Tack för din synpunkt och vi kan hålla med och har nu ändrat i ingressen. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2018-01-05