Dalaentré
Ett festligt recept på dalaentré med äppel- och blåbärschutney. Du gör det av bland annat rödbetor, getost, Gustafskorv, äpple, fikon, vinäger och blåbär. Snabblagat och delikat!
Ingredienser
6 portioner
300 g färska rödbetor (gärna små)
3 msk solrosfrön
2 salladslökar
150 g getost (av chèvretyp)
salt
svartpeppar
300 g gustafskorv (eller rökt hästkött)
Äppel- och blåbärschutney
1 1/2 syrligt äpple t ex gravensteiner
1/2 liten gul lök
2 torkade fikon
1/2 dl rårörssocker
1/2 msk balsamvinäger
1/2 msk vitvinsvinäger
1 krm salt
1/2 dl blåbär
Gör så här
Tips
Friterade lökringar
Skala och skär lök i tunna skivor/ringar. Pudra dem med majsstärkelse.
Hetta upp olja i en stekpanna. Stek/fritera lökringarna i omgångar så att de blir krispiga och gyllenbruna. Låt rinna av på tjockt hushållspapper. Salta lätt.
Skala och skär lök i tunna skivor/ringar. Pudra dem med majsstärkelse.
Hetta upp olja i en stekpanna. Stek/fritera lökringarna i omgångar så att de blir krispiga och gyllenbruna. Låt rinna av på tjockt hushållspapper. Salta lätt.
Har du lagat receptet?
Kommentarer