Dalaentré

Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
0
Dalaentré

Ett festligt recept på dalaentré med äppel- och blåbärschutney. Du gör det av bland annat rödbetor, getost, Gustafskorv, äpple, fikon, vinäger och blåbär. Snabblagat och delikat!

Dalaentré

Ingredienser

6 portioner
300 g  färska rödbetor (gärna små)
3 msk  solrosfrön
2   salladslökar
150 g  getost (av chèvretyp)
salt
svartpeppar
300 g  gustafskorv (eller rökt hästkött)

Äppel- och blåbärschutney

1 1/2   syrligt äpple t ex gravensteiner
1/2   liten gul lök
2   torkade fikon
1/2 dl  rårörssocker
1/2 msk  balsamvinäger
1/2 msk  vitvinsvinäger
1 krm  salt
1/2 dl  blåbär

Gör så här

Tips

Friterade lökringar
Skala och skär lök i tunna skivor/ringar. Pudra dem med majsstärkelse.
Hetta upp olja i en stekpanna. Stek/fritera lökringarna i omgångar så att de blir krispiga och gyllenbruna. Låt rinna av på tjockt hushållspapper. Salta lätt.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Getost med färska fikon & parmaskinka
Betyg 3.1 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Crostini med getoströra & fikon
Betyg 3.4 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Baguette med getost och fikon
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Brysselkål med getost och fikon
Betyg 3.2 av 5.
54 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ljumma chèvrerutor med fikon och rosmarin
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grovt fruktbröd i form
Betyg 3 av 5.
42 personer har röstat
Över 60 min att tillaga