Delikatessgravad strömming
![Delikatessgravad strömming](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_16191/cf_259/delikatessgravad_stromming.jpg)
Denna delikatessgravade strömming är en fantastiskt god fiskrätt. Rödvin, delikatessgurka, crème fraiche och honung är några av de lekfulla smakerna som utgör basen i såsen. Garnera med skivad purjolök och dillkvist som bidrar med färg och smak.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2006
![Delikatessgravad strömming](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_16191/cf_259/delikatessgravad_stromming.jpg)
Ingredienser
10 portioner
2 dl rödvin
2 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
1/2 msk flytande honung
1 gurka (delikatessgurka)
1/2 grönt äpple
1 salladslök (1 salladslök motsvarar ca 5 cm purjolök)
salt och peppar
500 g klargravade strömmingsfiléer (se länk under steg 5)
För alla
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer