Delikatessknäcke med ädelost och ugnsbakat fikon
![Delikatessknäcke med ädelost och ugnsbakat fikon](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_172311/cf_259/delikatessknacke_med_adelost_och_ugnsbakat_fikon_.jpg)
Fikon blir underbart goda när de får gotta till sig i ugnen tillsammans med lite honung, flingsalt och rosmarin. Servera ugnsbakade fikon tillsammans med ädelost på delikatessknäcke för ljuvliga små munsbitar som passar utmärkt till glögg.
![Delikatessknäcke med ädelost och ugnsbakat fikon](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_172311/cf_259/delikatessknacke_med_adelost_och_ugnsbakat_fikon_.jpg)
Ingredienser
8 portioner
2 färska fikon
1 tsk finhackad rosmarin
ca 1 tsk flingsalt
1/2 tsk flytande honung
Till servering
200 g ädelost
ca 8 skivor knäckebröd (gärna delikatessknäckebröd)
För alla
Fri från ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt knäckebröd.
Recept och bild i samarbete med Wasabröd.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer