Dhal, indisk linsgryta
För dig som gillar indisk mat kommer den här dhalen bli en favorit. Linsgrytan är fylld med rika kryddor som koriander, ingefära, kummin och kanel och serverad med färskt naanbröd och ris är rätten komplett.
Ingredienser
Serveringsförslag
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongtärningen och brödet.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt bröd.
Näringsvärdet är beräknat exkl. serveringsförslag.
Klimatanpassa
Detta är redan Klimaträtt - vill du göra ännu mer Klimaträtt, byt ut ris till matvete eller välj gärna ekologiskt ris.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Blev lagom starkt, tog hälften svart och röda linser.
Gunvor
2024-04-15Alla gillar inte stark mat så detta recept är perfekt. Hade i lite mer spiskummin än vad som stod i receptet. Helt perfekt!!
Theres
2024-04-03På med kryddor och salt! Annars väldigt gott och fin konsistens efter mer vatten som också behövs.
Maria
2024-04-01