Dijonkyckling med brysselkål och mandelpotatis
![Dijonkyckling med brysselkål och mandelpotatis](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_177905/cf_259/dijonkyckling_med_brysselkal_och_mandelpotatis.jpg)
Kycklingen blir både saftig och smakrik när den bryns och sedan kokas i ljuvliga smaker av crème fraiche och senap. Servera med grovt mandelpotatismos och en krispig mix av råstekt brysselkål och kycklingbacon.
![Dijonkyckling med brysselkål och mandelpotatis](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_177905/cf_259/dijonkyckling_med_brysselkal_och_mandelpotatis.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Stomp
600 g mandelpotatis
1/2 kruka gräslök
50 g smör
2 dl gräddfil
salt
peppar
Brysselkål
ca 30 g brysselkål
100 g kycklingbacon
1 rödlök
2 msk olja
Kyckling
ca 600 g kycklinginnerfiléer
1 msk smör
2 dl crème fraiche
2 msk dijonsenap
1/2 dl vatten
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, gräddfil och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt smör, gräddfil och crème fraiche mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3314 KJ / 790 kCal
Fett47 g
Salt2.92 g
Kolhydrater39 g
Protein49 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer