Dijonkyckling med brysselkål och mandelpotatis

Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
0
Dijonkyckling med brysselkål och mandelpotatis

Kycklingen blir både saftig och smakrik när den bryns och sedan kokas i ljuvliga smaker av crème fraiche och senap. Servera med grovt mandelpotatismos och en krispig mix av råstekt brysselkål och kycklingbacon.

Dijonkyckling med brysselkål och mandelpotatis

Ingredienser

4 portioner

Stomp

600 g  mandelpotatis
1/2   kruka gräslök
50 g  smör
2 dl  gräddfil
salt
peppar

Brysselkål

ca 30 g  brysselkål
100 g  kycklingbacon
1   rödlök
2 msk  olja

Kyckling

ca 600 g  kycklinginnerfiléer
1 msk  smör
2 dl  crème fraiche
2 msk  dijonsenap
1/2 dl  vatten

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, gräddfil och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt smör, gräddfil och crème fraiche mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3314 KJ / 790 kCal
Fett47 g
Salt2.92 g
Kolhydrater39 g
Protein49 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Under 45 min att tillaga
Bufféköttbullar
Betyg 4.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fågelbon av salta pinnar och choklad
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Glaserade revbensspjäll med kål- och äppelsallad
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 60 min att tillaga
Påskkladdkaka
Betyg 4.5 av 5.
50 personer har röstat
Under 45 min att tillaga