Dill- och ostbröd
Prova detta dill- och ostbröd nästa gång du ska baka, du får ett väldigt smakrikt bröd med saftigt innehåll av osten och dillen. Använd gärna lagrad ost för extra mycket smak.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2010
Ingredienser
8 bröd
1 msk dillfrö eller fänkålsfrö
25 g jäst
5 dl vatten
2 tsk salt
3 msk olivolja
ca 12 dl vetemjöl special
1 kruka dill
2 dl riven lagrad ost
För alla
Fri från laktos och ägg. Innehåller gluten och mjölkprotein.
Näringsvärdet är beräknat per bröd på torrvikten.
Receptet har uppdaterats mars 2023.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1669 KJ / 399 kCal
Fett9 g
Salt1.8 g
Kolhydrater66 g
Protein11 g
Kommentarer
Och tror du Soltorkad Tomat (+ev lite riven ost) skulle funka, va gott att baka in i degen ist för dill?🤔 lr strö riven Ost uppepå, mot slutet av gräddningen? Tacksam för Svar 🤗
Rosmarie
2024-08-06Hej Rosmarie! Här kommer ett recept som har precis de smakerna :) en crème av soltorkade tomater, riven ost och pizzadeg. Vackert blir det dessutom. https://www.ica.se/recept/tarte-soleil-726848/ Hoppas du gillar receptet, lycka till. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2024-08-07Finns det nån Genväg på detta bröd?! Tänkte mest på om man kan anv nån förp pizzadeg-bakmix lr färdig pizzadeg som är färdigjäst liksom? Mitt tålamod att Vänta in för resultat (jäsning) är inte det bästa 🤪🤣
Rosmarie
2024-08-06Det blev så himla gott! Nästa gång ska jag prova med Västerbottenost eller kanske cheddarost.
Karolin
2024-07-30