Dill- och vitlöksgratinerade havskräftor
![Dill- och vitlöksgratinerade havskräftor](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_198931/cf_259/dill-_och_vitloksgratinerade_havskraftor.jpg)
Den här rätten med havskräftor får sin smak av citron, dill och vitlök samt lite hetta från cayennepeppar. Klyv havskräftorna, blanda smör med färsk dill, vitlök, ströbröd samt övriga kryddor och bred över kräftorna. Gratinera havskräftorna i ugnen och servera gärna med citronklyftor och ett gott bröd.
![Dill- och vitlöksgratinerade havskräftor](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_198931/cf_259/dill-_och_vitloksgratinerade_havskraftor.jpg)
Ingredienser
4 portioner
400 g kokta havskräftor med skal
100 g rumsvarmt smör
2 msk hackad dill
1 citron
1 vitlöksklyfta
1 1/2 msk ströbröd
2 krm salt
1 krm cayennepeppar
Till servering
sallad
bröd
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd och glutenfritt bröd till servering.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1290 KJ / 309 kCal
Fett22 g
Salt2 g
Kolhydrater4 g
Protein25 g
Kommentar
Går inte att göra med de havskräftor ni säljer!
Maria
2022-02-12