Dilldoftande kräftgryta

Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
1
Dilldoftande kräftgryta

En härligt dilldoftande kräftgryta som du snabbt tillagar. Förutom mumsiga kräftstjärtar innehåller detta recept fiskfilé och sockerärter som får koka i en utsökt blandning av tomatsoppa, dill och lök. Servera med nykokt potatis.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2008

Dilldoftande kräftgryta

Ingredienser

4 portioner
400 g  vit fiskfilé (t ex kolja)
1 krm  salt
1   gul lök
5 dl  färdig tomatsoppa
2 tsk  dillfrön
1 krm  svartpeppar
1   burk kräftstjärtar (à ca 360 g)
150 g  sockerärtor
1/2 dl  hackad dill
ev kokt potatis till servering

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: ersätt tomatsoppan med passerade tomater plus lite havrebaserad gräddersättning från Oatly eller Go Green.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat

Kommentar

Det här var jättegott, känns nytt och fräscht, fast ändå lite husman. Och snabbt gick det! Ett par kommentarer om receptet, dock: Vi hade 1 tsk salt på fisken, 1 krm måste bli lite tamt? Och så koktiderna, löken bör koka upp med soppan, den blev lite rå i vårt första försök. Samt att fisken fick koka längre än ett par minuter (ca 10)!

Inger

2008-05-19

Näringsvärde per portion

Energi1691 KJ / 404 kCal

Testa liknande recept

Kräftcannelloni
Betyg 3.7 av 5.
15 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kräftsallad i tomat- och dilldressing
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vermouthfisk med fänkål
Betyg 1.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fisk under mimosatäcke
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fiskgryta med fänkål och purjo
Betyg 3.8 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Matig fisksoppa med kräftor
Betyg 3.9 av 5.
36 personer har röstat
Under 45 min att tillaga