Dillknäcke

Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
2
Dillknäcke

Vad passar bättre in på midsommarens buffébord än knäckebröd. Lika gott sällskap till sillen som till färskpotatisen! Det här knäckebrödet är tunt, krispigt och bakas på ingredienser som honung och dill.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2018

Dillknäcke

Ingredienser

20 bröd
15 g  färsk jäst
4 3/4 dl  vatten
2 msk  honung
250 g  vetemjöl (250 g motsvarar ca 4 dl)
500 g  fint rågmjöl (500 g motsvarar ca 9 dl)
2 tsk  salt
2 tsk  bikarbonat
1 dl  hackad dill
fint rågmjöl till utbakning

För alla

Innehåller gluten.
Fri från laktos,  mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per bröd.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Har torkat brödet i ugnen längre än 15 min men det torkar inte till hårt knäckebröd , vilket jag förväntade mig!

Anitha

2018-09-27

Mycket bra recept!

Tanja

2018-08-05

Näringsvärde per portion

Energi562 KJ / 134 kCal
Fett1 g
Salt0.75 g
Kolhydrater26 g
Protein3 g

Testa liknande recept

Knäckebröd
Betyg 4 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vridna baguetter
Betyg 3.9 av 5.
48 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Underbart knäckebröd med massor av frön
Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vridna baguetter med ost, dill och jalapeño
Betyg 4.5 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gudruns knäckebröd med pumpakärnor
Betyg 2 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grytbröd
Betyg 4.7 av 5.
18 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga