Dillkokt kyckling med rotfrukter
![Dillkokt kyckling med rotfrukter](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_16624/cf_259/dillkokt_kyckling_med_rotfrukter.jpg)
Lättlagad och mustig dillkokt kyckling med rotfrukter. Morötter, palsternacka, rotselleri, gulbetor och lök ger rätten både sötma och kraftfull smak. Serveras praktiskt på uppläggningsfat.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2007
![Dillkokt kyckling med rotfrukter](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_16624/cf_259/dillkokt_kyckling_med_rotfrukter.jpg)
Ingredienser
4 portioner
2 morötter
1 palsternacka
1/3 rotselleri
3 gulbetor
2 knipplökar
1 hel kyckling, gärna majskyckling (à ca 1,2 kg)
1 stort knippe krondill
1 tsk salt
3 dl vitt vin
ca 1 1/2 l vatten
ca 1 dl konc kycklingfond (på flaska) eller hönsbuljongtärningar (1 dl konc kycklingfond motsvarar 3 buljongtärningar)
1 klyfta spets- eller vitkål
ev flingsalt och peppar
Till servering
riven pepparrot
dillvippa
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på fonden/ buljongtärningen. I övrigt är rätten fri från gluten, mjölk och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1390 KJ / 330 kCal
Fett14 g
Kommentar
Mycket lätt att göra och dessutom mycket gott!
Beatrice
2008-01-22